Üzleti

Lengyel segítséggel nyerne amerikai piacot a budapesti reptér

A Budapest Airport és a lengyel nemzeti légitársaság képviselői közösen azon dolgoznak, hogy – Magyarország New York-i Főkonzulátusának aktív támogatásával – új piacokat nyissanak az Egyesült Államokban. Az új lehetőség azt követően merült fel, hogy a LOT egész évben üzemelő, közvetlen járatokat indított Budapest és New York, illetve Chicago között, Boeing 787 vagy 767 típusú repülőgépekkel, amelyek a rakterükben járatonként mintegy 10-12 tonna árut képesek szállítani.
Tovább

Stratégiai megállapodás a BorgWarner vállalattal

Jövőre, a magyar gazdaságtörténetben először, az autóipar termelési értéke meg fogja haladni a 10 ezer milliárd forintot - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter 2018. szeptember 27-én New Yorkban annak kapcsán, hogy a kormány stratégiai megállapodást kötött a turbófeltöltőket gyártó, amerikai BorgWarner vállalattal, amely a világ legnagyobbjai közé tartozik az ágazatban.
Tovább

New York-i képviseleti irodáját is megnyitotta a Magyar Nemzeti Bank

Május 16-án került sor a Magyar Nemzeti Bank New York-i képviseleti irodájának ünnepélyes megnyitójára. A rendezvényt Nagy Márton, az MNB alelnöke nyitotta meg, Kumin Ferenc, Magyarország New York-i főkonzuljának köszöntőjét követően.
Tovább

Az American Airlines elindította Philadelphia-Budapest járatát

Az American Airlines amerikai légitársaság 2018. május 5-én elindította Philadelphia-Budapest járatát. A keleti parti nagyváros repülőterén tartott ünnepségen Szabó László nagykövet mellett Kumin Ferenc főkonzul és Szalay-Bobrovniczky Alexandra Budapest főpolgármester helyettese is megjelent. A jelenlévőket James Kenney Philadelphia polgármestere köszöntötte.
Tovább

Hivatalosan is köszöntötték az American Airlines philadelphiai járatát Budapesten

Hivatalosan is köszöntötték a hét év után Budapestre visszatérő American Airlines philadelphiai járatát a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.
Tovább