1. Hamvak 

A hamvak korlátozás nélkül hazaszállíthatók Magyarországra, de az urnát feltétlen le kell záratni. A postai küldeményként feladott urnát a temető vagy az átvevő címére kell küldeni. A halotti anyakönyvi kivonat egyik példányát célszerű a küldeményhez csatolni. A hamvakat tartalmazót urna akár poggyászként is hazaszállítható. A magyar diplomáciai vagy konzuli képviseletektől nem kell engedélyt kérni a hamvak urnában történő hazaszállításához.

2. Halottszállítás koporsóban 
A tetemet kettős koporsóban kell elhelyezni. A belső koporsónak szilárdnak és légmenetesen lezárhatónak kell lennie, amely általában fémből (ólom, cink). A belső koporsó alját nedvszívó - általában fűrészpor - anyaggal kell kibélelni. A holttestet 1 százalékos szublimát anyaggal kell átitatni. A belső koporsót egy fa koporsóban kell elhelyezni. Az esetleges sérülés elkerülése érdekében célszerű a külső koporsót vászonnal vagy vízhatlan ponyvával bevonni. A külső koporsóra erős hordfüleket kell szerelni. Az ügyintéző temetkezési vállalkozónak igazolnia kell a fentieket. A tetemmel együtt más tárgyakat vagy virágot szigorúan tilos szállítani. A magyar diplomáciai vagy konzuli képviselet az alább felsorolt iratok bemutatását követően tudja kiállítani a halottszállítási engedélyt:

1. A temetkezési vállalkozó igazolása (a holtest és koporsó előkészítéséről)

2. A magyarországi temető befogadói nyilatkozata.

3. A koporsó szállításának módja, a szállítási útvonal, a magyarországi belépési határállomás neve.

4. A magyarországi ügyintéző vagy rokon neve.

5. Orvosszakértői igazolás a halál okáról (nem fertőző betegség)

6. Halotti anyakönyvi kivonat

A halottszállítási engedély kiállításának díjtétele 42 USD. A postán benyújtott kérelmekhez mellékelni kell az illetékes magyar külképviselet nevére kiállított pénzes utalványt (money order) és egy ajánlott levélként felbélyegzett, saját névre megcímzett borítékot.