Hírek

Jövőre újabb amerikai egyetem kezdheti meg működését Magyarországon

Jövő szeptembertől egy újabb amerikai egyetem indíthatja el a képzési programját Budapesten - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter 2018. július 13-án New Yorkban. A tárcavezető azelőtt nyilatkozott erről, hogy a New York-i Főkonzulátuson találkozott Jim Schellingerrel, Indiana állam kereskedelmi miniszterével, akivel megvitatta a két egyetem közötti együttműködés magyar törvényi feltételeinek részleteit.
Tovább

A debreceni Fazekas Mihály gimnázium diákjai a Főkonzulátuson

2018. Július 6-án dr. Kumin Ferenc főkonzul és dr. Király Zsuzsanna vezető konzul fogadta a Főkonzulátuson a debreceni Fazekas Mihály Gimnázium diákjait.
Tovább

A magyar-amerikai kapcsolatok újjászületésére lehet számítani

Nem túlzás azt állítani, hogy a következő időszakban a magyar-amerikai kétoldalú kapcsolatok újjászületésére lehet számítani - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter 2018. július 3-án az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének függetlenség napi fogadásán, amelyen David B. Cornstein új amerikai nagykövettel együtt mondott beszédet.
Tovább

Borvacsorával köszöntötte a Főkonzulátus a Summer Fancy Food Show magyar résztvevőit

Idén első alkalommal Magyarország is képviselteti magát Summer Fancy Food Show-n New Yorkban. Az esemény Észak-Amerika legnagyobb élelmiszeripari kiállítása, amely 2018. június 30. és július 2. között kerül megrendezésre a manhattani Javits Centerben.
Tovább

Főkonzuli látogatás a Summer Fancy Food Show-n

Kumin Ferenc főkonzul látogatást tett a New York-i Summer Fancy Food Show elnevezésű rendezvény magyar standjánál. A manhattani Javits Centerben tartott élelmiszeripari vásáron idén első alkalommal magyar kiállítók is szerepeltek.
Tovább