Hírek

A KKM és a Balassi Intézet által meghirdetett pályázatok

Az alábbiakban közöljük a Külgazdasági és Külügyminisztérium, valamint a Balassi Intézet által meghirdetett pályázati lehetőségeket.
Tovább

Ünnepi megemlékezés az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 171. évfordulója alkalmából

Pásztor István nagykövet, Magyarország New York-i főkonzulja, valamint a Magyar Ház vezetősége és társtulajdonos szervezetei: az Amerikai Magyar Könyvtár és Történelmi Társulat, a Külföldi Magyar Cserkészszövetség és a Széchenyi István Társaság, tisztelettel meghívják az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 171. évfordulója alkalmából tartandó, két ünnepi megemlékezésre.
Tovább

Magyarország konzuli képviseletet nyitott Miamiban

Magyarország konzuli képviseletet nyitott Miamiban. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter - aki felavatta a képviseletet a nyitás indokaként az ott élő magyarok közösségeivel való kapcsolattartást, a gazdasági kapcsolatok fejlesztését, valamint az ott nyaralók konzuli ügyeinek intézését nevezte meg.
Tovább

2018-ban külgazdasági rekordokat döntött Magyarország

Tavaly külgazdasági rekordokat döntött Magyarország, az elmúlt év volt minden idők legsikeresebb éve a befektetés-ösztönzés szempontjából, soha ennyi és soha ilyen nagy értékű beruházás nem érkezett Magyarországra - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatón 2018. január harmadikán Budapesten.
Tovább

Az Amerikai Magyar Szövetség Mikulás ünnepsége New Brunswickban

Idén 2018. december elsején tartotta éves Mikulás és adventnyitó ünnepségét az Amerikai Magyar Szövetség a New Brunswick-i Magyar Amerikai Atlétikai Klubban.
Tovább