25 Nov

60 ország több mint 600 televíziós személyisége találkozik minden évben New York-ban a szakmát átfogó és sikereit díjazó Nemzetközi Televíziós Fesztiválon, amit az Emmy Díjátadó előtti hétvégén tartanak. A 2019. évi Fesztivál egyik kiemelkedő programpontja volt az a VIP Koktél Fogadás, amelynek a New York-i Magyar Főkonzulátus adott otthont a Balassi Intézet Magyar Kulturális Központtal együttműködve.

A több, mint kétszáz meghívott részvételével tartott Fogadás apropóját az adta, hogy idén először jelöltek magyar színésznőt és produkciót az Emmy díjra. A jelölések az egész magyar filmiparnak szólnak, mondta Káel Csaba, a magyar mozgóképipar fejlesztéséért felelő kormánybiztos, aki Pásztor István főkonzul és Bruce Paisner, a nemzetközi Emmy akadémia elnökeként köszöntötte a nemzetközi szakmai legnagyobbjait.

A Nemzetközi Emmy-díjra idén a legjobb színésznő kategóriában Gera Marinát az Örök tél című filmben nyújtott alakításáért, a legjobb tévéfilm-minisorozat kategóriában pedig a Trezor című tévéfilmet jelölték, amelyet Bergendy Péter rendezett.