Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a járványügyi védekezés keretében az alábbi korlátozások lépnek hatályba szeptember 1-től a Magyarországra történő beutazásra vonatkozóan:

  • Magyar állampolgárok és családtagjaik beutazhatnak Magyarország területére, de beutazásukat követően 14 napos karanténba kell vonulniuk.
  • A karanténba vonult magyar állampolgár és családtagja kérelmezheti, hogy engedélyezzék számára PCR vírusteszt elvégzését. Az 5 napon belül, legalább 48 óra különbséggel Magyarországon elvégzett két teszt negatív eredménye esetén a járványügyi hatóság felmentést ad a karantén alól.
  • Magyar állampolgársággal nem rendelkezők főszabályként nem léphetnek be Magyarország területére, csak indokolt kivételekkel. Ők a rendőrségtől kérelmezhetik a beutazási tilalom alóli felmentést.  A méltányossági kérelmet kizárólag online lehet benyújtani, ezen a linken keresztül: http://www.police.hu/hu/ugyintezes/elektronikus-ugyintezes/meltanyossagi-kerelem-magyarorszagra-torteno-beutazashoz
  • A magyar állampolgársággal nem rendelkező, beutazási tilalom alól felmentett személyekre szintén 14 napos karanténkötelezettség vonatkozik, és ők is kérhetik a karantén alóli felmentést a fentiek szerint.
  • A Magyarországon történő tranzitáthaladás meghatározott feltételek teljesülése esetén továbbra is engedélyezett. A tranzitforgalom csak a kijelölt tranzitútvonalon lehetséges és az átutazó személynek legfeljebb 24 órán belül el kell hagynia Magyarország területét. http://www.police.hu/en/content/humanitarian-corridor

 

A részletes szabályokat a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló 408/2020 (VIII. 30.) kormányrendelet tartalmazza.