Hírek

Magyarország épít erős kétoldalú kapcsolataira az Egyesült Államokkal

2fd9a389216c87641cb8398aa9b147c5d1964233 Magyarország épít az Egyesült Államokkal fenntartott, "nagyon erős" kapcsolataira, köztük Orbán Viktor miniszterelnök és Donald Trump amerikai elnök májusi találkozójának eredményeire és a Magyarországra települt amerikai vállalatok jelentette sikertörténetre - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Washingtonban, az Európai Politikai Elemzések Központjában (CEPA) a transzatlanti kapcsolatok erősítésének lehetőségeivel foglalkozó konferencián.
Tovább

Szijjártó Péter gazdasági együttműködési megállapodást írt alá Nyugat-Virginiában

b1736733807aed416a95da4a04c6e890eb1b96f4 Gazdasági együttműködési megállapodást írt alá 2019. szeptember 24-én Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Nyugat-Virginia amerikai állam kormányzójával, Jim Justice-szal. Az állam fővárosában, Charlestonban tartott aláírási ceremóniát megelőzően az MTI-nek nyilatkozva a miniszter kijelentette: a magyar-amerikai együttműködést egyértelműen sikertörténetnek lehet nevezni mind gazdasági, mind védelmi szempontból, a republikánus kormányzat hivatalba lépése óta pedig politikai szempontból is.
Tovább

A magyar állampolgárok továbbra is vízum nélkül utazhatnak az Egyesült Államokba

A magyar állampolgárok továbbra is vízum nélkül utazhatnak az Egyesült Államokba - erről állapodott meg Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az amerikai belbiztonsági minisztérium vezetőivel Washingtonban.
Tovább

Megállapodás a magyar és az amerikai Exim Bank között

9af5bfd18457e1c2d189448a2e40bf6682d6e5b2 A magyar és az amerikai Exim Bank megállapodott beruházások, projektek közös finanszírozásáról – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Washington D.C.-ben folytatott tárgyalásait követően.
Tovább

Felhívás - Dorian hurrikán

FRISSÍTVE - A Dorian elnevezésű hurrikán jelenleg Florida partjaitól észak-északnyugati irányba halad, megközelítőleg 8 mérföld/óra sebességgel. A hurrikánt az erőssége alapján jelenleg 2-es kategóriába sorolják, de a kiterjedése jelentősen megnövekedett. Kérjük a térségben tartózkodó magyar állampolgárokat, hogy figyeljék a folyamatosan frissülő időjárási előrejelzést és a biztonsági intézkedéseket.
Tovább