Hírek

Kerekasztal-beszélgetés amerikai diákokkal a magyarországi zsidó közösség helyzetéről

A magyar-izraeli kapcsolatok, a zsidó közösség magyarországi reneszánsza, valamint az Európában tapasztalható növekvő antiszemitizmus szerepelt a középpontban azon a kerekasztal beszélgetésen, amelyet 2018. május 24-én rendezett Magyarország New York-i Főkonzulátusa Kumin Ferenc New York-i főkonzul és David Harris, az American Jewish Committee (AJC) igazgatója részvételével. A találkozón tucatnyi amerikai középiskolai diák is részt vett, akik az AJC Leaders for Tomorrow nevű programja keretében látogattak el a New York-i magyar külképviseletre.
Tovább

Ünnepélyes állampolgársági eskütétel a Főkonzulátuson

2018. május 17-én ünnepélyes állampolgársági eskütételre került sor a New York-i Főkonzulátuson.
Tovább

New York-i képviseleti irodáját is megnyitotta a Magyar Nemzeti Bank

Május 16-án került sor a Magyar Nemzeti Bank New York-i képviseleti irodájának ünnepélyes megnyitójára. A rendezvényt Nagy Márton, az MNB alelnöke nyitotta meg, Kumin Ferenc, Magyarország New York-i főkonzuljának köszöntőjét követően.
Tovább

Kárpátalja kincseit mutatták be a New York-i Magyar Házban

A New York-i Magyar Házban is bemutatkozott az a Kárpátalja Kincsei elnevezésű programsorozat, amely a kárpátaljai magyar közösséget hivatott megismertetni az amerikai közönséggel, annak kultúráján, hagyományain, építészetén és a történelmén keresztül. A programsorozat New York mellett Washingtonban és Clevelandban is látható volt.
Tovább

Az Örökkévalóság Háza: a Salgótarjáni utcai zsidó temető – kötetbemutató és előadás New Yorkban

Magyarország New York-i Főkonzulátusa és a Balassi Intézet – New York-i Magyar Kulturális Központ közös szervezésében mutatta be New Yorkban a Nemzeti Örökség Intézete a Salgótarjáni utcai zsidó temetőről szóló kötetének angol nyelvű kiadását.
Tovább