Hírek

A New York-i Főkonzulátusról indultak Magyarországra a ReConnect Hungary idei ösztöndíjasai

A New York-i Főkonzulátuson találkoztak a ReConnect Hungary idei programjában résztvevő magyar származású amerikai és kanadai fiatalok. A 14 ösztöndíjas 2018. június 16-án félnapos orientáción vett részt a Főkonzulátuson, majd útnak indult Magyarországra, ahol két héten át lesz lehetősége ismerkedni az országgal, a magyar kultúrával, nyelvvel és szokásokkal.
Tovább

Donald Trump és Orbán Viktor telefonon tárgyalt

Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke 2018. június 16. felhívta Orbán Viktor magyar miniszterelnököt annak kapcsán, hogy az új amerikai nagykövet a jövő héten foglalja el budapesti állomáshelyét.
Tovább

Tengerentúli magyar nyelvű iskolák éves találkozója

Továbbképzés és workshop keretében rendezték meg 2018. június 9-én Magyarország New York-i Főkonzulátusán az Amerikai Magyar Iskolák Találkozóját (AMIT). Az Egyesült Államokban működő magyar nyelvű hétvégi iskolák fontos rendezvényén a magyar származású gyerekekkel foglalkozó pedagógusok kapcsolatot építhetnek, megoszthatják tapasztalataikat és elsajátíthatják a fiatalok képzéséhez nélkülözhetetlen legújabb szakmai ismereteket.
Tovább

Végső helyére került Kossuth Zsuzsanna emléktáblája

Kumin Ferenc főkonzul és az emléktáblát készítő művész, Varga Tamás jelenlétében került végső helyére 2018. június 8-án a Kossuth Zsuzsannának emléket állító tábla a First Presbyterian Church templomában, Manhattanben.
Tovább

Hagyományos Magyar fesztivál New Brunswick városában

New Brunswick városában (NJ) 2018. június 2-án 43. alkalommal rendezték meg a Magyar Fesztivált. Az eseményen mintegy kétezer érdeklődő jelent meg. A rendezvény 2015 óta egyben a Nemzeti Összetartozás Napját is ünnepli.
Tovább