Hírek

Főkonzuli látogatás a Summer Fancy Food Show-n

Kumin Ferenc főkonzul látogatást tett a New York-i Summer Fancy Food Show elnevezésű rendezvény magyar standjánál. A manhattani Javits Centerben tartott élelmiszeripari vásáron idén első alkalommal magyar kiállítók is szerepeltek.
Tovább

Főkonzuli látogatás a szüleitől elszakított magyar gyermeknél

Dr. Kumin Ferenc New York-i főkonzul és dr. Király Zsuzsanna vezető konzul 2018. június 29-én meglátogatja azt a magyar állampolgárságú kétéves kisgyermeket, akinek szüleit illegális határátlépéssel vádolják az amerikai hatóságok és akit ezt követően szakítottak el a családjától. A kétéves Levente jelenleg New Yorkban nevelőszülőknél várja hazatérését.
Tovább

Az amerikai bevándorlási őrizetben lévő szüleitől elszakított magyar állampolgár kiskorúval kapcsolatos tájékoztatás

Májusban állampolgári megkeresés alapján jutott a New York-i Főkonzulátus tudomására, hogy letartóztattak és az Egyesült Államokbeli határőrségére szállítottak két magyar állampolgárt, egy férfit és egy nőt, akik a New York-i Főkonzulátus konzuli kerületéhez tartozó, a kanadai határnál a gyanú szerint illegális határátlépést elkövetve léptek amerikai területre.
Tovább

Érdekes előadások a matematikáról a Tudós Klub eseményén

Az alkalmazott és az elmélet matematikáról hallhattunk érdekfeszítő előadásokat négy fiatal kutatótól a New York-i Magyar Tudományos Társaság 2018. június 21-ei ülésén.
Tovább

Magyar borkóstoló a USA-Europe Shared Services Summit and Awards rendezvényen

Kumin Ferenc New York-i főkonzul 2018. június 19-én részt vett a USA-Europe Shared Services Summit & Awards elnevezésű rendezvényt megelőző Jury Dinneren, ahol a Főkonzulátus felajánlása jóvoltából magyar borokat szolgáltak fel.
Tovább