Hírek

Magyarország konzuli képviseletet nyitott Miamiban

Magyarország konzuli képviseletet nyitott Miamiban. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter - aki felavatta a képviseletet a nyitás indokaként az ott élő magyarok közösségeivel való kapcsolattartást, a gazdasági kapcsolatok fejlesztését, valamint az ott nyaralók konzuli ügyeinek intézését nevezte meg.
Tovább

2018-ban külgazdasági rekordokat döntött Magyarország

Tavaly külgazdasági rekordokat döntött Magyarország, az elmúlt év volt minden idők legsikeresebb éve a befektetés-ösztönzés szempontjából, soha ennyi és soha ilyen nagy értékű beruházás nem érkezett Magyarországra - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatón 2018. január harmadikán Budapesten.
Tovább

Az Amerikai Magyar Szövetség Mikulás ünnepsége New Brunswickban

Idén 2018. december elsején tartotta éves Mikulás és adventnyitó ünnepségét az Amerikai Magyar Szövetség a New Brunswick-i Magyar Amerikai Atlétikai Klubban.
Tovább

Megváltozott a konzuli kerületek beosztása

A konzuli kerületek beosztása 2018. november 15-ével megváltozott az észak-amerikai magyar külképviseletek vonatkozásában.
Tovább

Lengyel segítséggel nyerne amerikai piacot a budapesti reptér

A Budapest Airport és a lengyel nemzeti légitársaság képviselői közösen azon dolgoznak, hogy – Magyarország New York-i Főkonzulátusának aktív támogatásával – új piacokat nyissanak az Egyesült Államokban. Az új lehetőség azt követően merült fel, hogy a LOT egész évben üzemelő, közvetlen járatokat indított Budapest és New York, illetve Chicago között, Boeing 787 vagy 767 típusú repülőgépekkel, amelyek a rakterükben járatonként mintegy 10-12 tonna árut képesek szállítani.
Tovább