21 Jun

Kumin Ferenc New York-i főkonzul 2018. június 19-én részt vett a USA-Europe Shared Services Summit & Awards elnevezésű rendezvényt megelőző Jury Dinneren, ahol a Főkonzulátus felajánlása jóvoltából magyar borokat szolgáltak fel.

A USA-Europe Shared Services Summit & Awards az amerikai székhelyű, Európában is működő szolgáltatóközpontokat tömörítő vállalatok éves rendezvénye. A szektor, s különösen annak amerikai képviselői, rendkívül fontos szerepet töltenek be a közvetlen külföldi tőkebefektetések vonatkozásában: a közép-európai térségben a szolgáltatóközpontokkal kapcsolatos befektetések csaknem a fele érkezik amerikai székhelyű vállalatoktól.

A USA-Europe Shared Services Summit & Awards eseményen az adott évben kiemelkedő teljesítményt nyújtó vállalatokat díjazzák – az idén 9 kategóriában 33 vállalat verseng a díjakért. A győzteseket a Jury Dinneren választja ki az üzletemberekből, vállalatvezetőkből, valamint diplomatákból álló zsűri, Magyarországot Kumin Ferenc főkonzul képviselte.

Az idei évben Magyarország New York-i Főkonzulátusának felajánlásával magyar borokat szolgáltak fel az eseményen, ahol résztvevők borkostóló keretében ismerkedhettek meg két magyar borkülönlegességgel, a JackFall Cabernet Franc (2012) vörössel, illetve a Somlói Vándor, Nagy-Somlói Juhfark (2015) fehérrel.

(Magyarország New York-i Főkonzulátusa)