A New York-i Főkonzulátus kihelyezett konzuli fogadónapot tart Bostonban, Massachusetts államban 2019. november 23-án. Az ügyfélfogadás délelőtt 9 órától délután 4 óráig tart.

Helyszín: 111 Huntington Avenue, 25th Floor, Boston, Massachusetts 02199-7610

Az ügyintézéshez időpontfoglalás szükséges, melyet KIZÁRÓLAG az uszi.nyf@mfa.gov.hu email címen lehet megtenni, telefonon történő időpontfoglalásra nincs lehetőség.

Az időpont iránti kérelem benyújtásának határideje 2019. november 20. szerda, délután 4 óra.

Kérjük, hogy emailjükben a következő információkat tüntessék fel:

  • teljes név,
  • születési hely, idő
  • útlevél lejárati ideje (útlevél ügyintézés esetén)
  • telefonos és e-mailes elérhetőségek,
  • az egyszerre megjelenő ügyfelek száma és NEVE (pl. egy család esetén)
  • intézendő ügy, ügyek rövid leírása.

Kérjük, hogy az ügyfélfogadásra csak azok jöjjenek el, akik a konzulátustól időpontot kaptak a kihelyezett konzuli fogadónapra. Az időpont nélkül érkező ügyfelek kérelmét nem tudjuk befogadni!

A fogadónap során intézhető ügytípusok:

1. útlevéligénylés

2. hazai anyakönyvezés (születés, házasság, válás)

3. külföldi letelepedés bejelentése

4. külföldi lakcím módosítása

5. állampolgárság igazolása

6. hitelesítés (KIZÁRÓLAG előzetes egyeztetés alapján)

7. egyszerűsített honosítás

Ideiglenes magánútlevél kiállítására a technikai feltételek hiányában nincs lehetőség.

Kérjük, hogy minden esetben hozza magával a konzulátus által Önnek emailen átküldött, kinyomtatott és teljesen kitöltött, DE ALÁ NEM ÍRT formanyomtatványokat, a kérelem mellékleteit (melyet szintén emailben írunk meg Önnek), érvényes, fényképes személyazonosító okmányait és a konzuli díjat bankkártyán (VISA, Mastercard)! Csekket és készpénzt nem áll módunkban elfogadni.

Amennyiben nem hozza el a szükséges iratokat az ügyintézéshez, úgy ügyét a helyszínen nem tudjuk bevenni. Felhívjuk a figyelmet, hogy a kihelyezett konzuli fogadónapon történő ügyintézés ügyenként 17 USD extra költséget jelent az ügyintézés alapdíjához képest.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a Prudential Center parkolójában kedvezményes a parkolás hétvégén, melynek igénybevételéhez a tiszteletbeli konzulátuson kell lepecsételtetni a parkolójegyet.