2 Jul

Kumin Ferenc főkonzul látogatást tett a New York-i Summer Fancy Food Show elnevezésű rendezvény magyar standjánál. A manhattani Javits Centerben tartott élelmiszeripari vásáron idén első alkalommal magyar kiállítók is szerepeltek.

Kumin Ferenc főkonzul 2018. július 2-án kereste fel a Summer Fancy Food Show rendezvényen berendezett magyar standot, ahol megismerkedett a jelen lévő magyar vállalkozások által bemutatott termékekkel. A főkonzul az eseményen hangsúlyozta, hogy a magyar élelmiszeripar, valamint élelmiszerexport szempontjából rendkívül fontos, hogy ezek a vállalkozások részt tudtak venni a rangos eseményen, erősítve ezzel a magyar élelmiszeripari termékek láthatóságát az észak-amerikai piacon.

A Summer Fancy Food Show-ra idén 54 országból, valamint az Egyesült Államokból érkeztek kiállítók, idén első alkalommal Magyarországról is bemutatkozott négy vállalkozás. A rendezvény a legjelentősebb élelmiszeripari kiállításnak számít Észak-Amerikában, ahol az iparág résztvevői első kézből értesülhetnek a legújabb fejlesztésekről, iparági trendekről.

A Főkonzulátus korábban, 2018. június 29-én borvacsora keretében adott lehetőséget a manhattani élelmiszerkiállításon megjelenő négy vállalkozásnak a bemutatkozásra, valamint szakújságírók és forgalmazók előtt magyar borkülönlegességek bemutatására.

FOTÓK

(Magyarország New York-i Főkonzulátusa)