4 Sep

A Dorian elnevezésű hurrikán jelenleg Florida partjaitól észak-északnyugati irányba halad, megközelítőleg 8 mérföld/óra sebességgel. A hurrikánt az erőssége alapján jelenleg 2-es kategóriába sorolják, de a kiterjedése jelentősen megnövekedett. Noha Floridában az előrejelzettnél jóval kisebb pusztítást okozott, Georgia államban és a Karolinákban a vihar középpontja a parthoz közelebb helyezkedik majd el, ezért nagyobb viharokra lehet számítani. Mindhárom állam kormányzója vészhelyzetet rendelt el. Georgia államban szerda reggeltől érezhető majd a hatása, jelenleg trópusi viharra számítanak, körülbelül 3 és 6 inch közötti csapadékmennyiséggel. Dél-Karolinába várhatóan szerda este érkezik a hurrikán, a meteorológusok a partvidéken jelentős áradásokat jeleznek. Charleston környékén akár 15 inch eső is hullhat, a szél sebessége akár a 80 mérföld/órát is meghaladhatja.

Észak-Karolinában szerda éjjeltől erős áradások várhatók, elsősorban az Outer Banks környékén számítanak pusztításokra, áramkimaradásra. A trópusi vihar csütörtök délutántól lesz érezhető, körülbelül 60-80 mérföld/óra sebességű széllel és 5-10 inch közötti csapadékmennyiséggel.

Péntek reggeltől Virginia állam délkeleti partjain Chesapeake Beach-ig számítanak viharra, előreláthatóan 3-6 inch közötti eső valószínű.

A hurrikánnal kapcsolatban a National Hurricane Center és a FEMA honlapján olvashatnak bővebb tájékoztatást.

A térségben tartózkodóknak javasoljuk, hogy minden esetben vegyék figyelembe a viharokkal kapcsolatban a helyi hatóságok által kiadott figyelmeztetéseket, tartsák be utasításaikat, különösen, ha evakuációra szólítanak fel.