25 Jun

Magyarország New York-i Főkonzulátusa és a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség Exkluzív Magyaros Borvacsorát és B2B találkozót szervezett 2019. június 24-én, a New York Summer Fancy Food kiállítás ideje alatt.

A rendezvényen a magyar élelmiszeripar rangos képviselői – Pick Szeged Zrt., Kométa 99 Zrt., Felföldi Édességgyártó Kft., Malatinszky Kúria, Arany Nektár Kft., Hungaroharvest Kft., Lourdes Honey Kft., Impexon Hungary Kft., Juliet Victor Vineyards – mutathatták be exkluzív termékeiket a meghívott amerikai üzleti partnereknek.

A New York Summer Fancy Food kiállítás Észak-Amerika legnagyobb élelmiszeripari kiállítása, tavaly 54 országból több mint 2 600 kiállító várta az érdeklődőket. A kiállítás idén június 23-25. között került megrendezésre a Javits Center-ben. Az Agrármarketing Centrum által szervezett 65 m2-es közösségi megjelenés kiváló platformot biztosított a magyar kiállítóknak az amerikai piacra lépéshez.

Az idei rendezvényen kiállító 7 magyar élelmiszeripari cég számára a vacsorán a kóstoltatás mellett lehetőség nyílt üzleti tárgyalások bonyolítására neves amerikai partnerekkel – áruházláncokkal, éttermekkel és hotelekkel –, ami nagyban elősegíti a magyar élelmiszeripari export növekedését az Amerikai Egyesült Államokban.

(HEPA, Magyar Exportfejlesztési Ügynökség)

FOTÓK - Janzsó Viktor/Magyarország New York-i Főkonzulátusa