7 Mar

Az alábbiakban közöljük a Külgazdasági és Külügyminisztérium, valamint a Balassi Intézet által meghirdetett pályázati lehetőségeket.

 

BALASSI NYÁRI EGYETEMEN való részvételre.

Az ösztöndíj célja: a résztvevők magyarnyelv-tudásának és Magyarországgal kapcsolatos ismereteinek fejlesztése, valamint elmélyítése és megerősítése. 

A pályázati felhívás az alábbi honlapon található: https://balassischolarship.kormany.hu/balassi-nyari-egyetem-2019

 

A Külgazdasági és Külügyminisztérium ösztöndíjpályázata MAGYAR NYELVI ÉS MAGYARSÁGISMERETI képzésre a nyugati diaszpórában élő magyar származású személyek számára a 2019/2020. tanévre

A magyar nyelvi és magyarságismereti állami ösztöndíj célja a nyugati diaszpórában élő, magyar származású, külföldi állampolgárságú fiatalok magyarnyelv-tudásának és Magyarországgal kapcsolatos ismereteinek fejlesztése, elmélyítése.

A pályázati felhívás az alábbi honlapon található: https://balassischolarship.kormany.hu

 

A Külgazdasági és Külügyminisztérium ösztöndíjpályázata MŰFORDÍTÓ (szépirodalmi művek interkulturális interpretációja) képzésre nem magyar anyanyelvű fiatal fordítók számára a 2019/2020. tanévre

A műfordító képzés célja, hogy bevezetést nyújtson a műfordítás elméletébe és gyakorlatába, elmélyítse a résztvevők magyar nyelvi és irodalmi ismereteit, valamint megismertesse őket a mai magyar irodalmi élet intézményrendszereivel és fontosabb jelenségeivel.

A pályázati felhívás az alábbi honlapon található: https://balassischolarship.kormany.hu

 

A Külgazdasági és Külügyminisztérium ösztöndíjpályázata kreditalapú MAGYAR NYELVI ÉS HUNGAROLÓGIAI KÉPZÉSRE nem magyar anyanyelvűek számára a 2019/2020. tanévre

A magyar nyelvi és hungarológiai állami ösztöndíj célja Magyarország, a magyar kultúra és a hungarológia iránt érdeklődő külföldi magyar szakos hallgatók, illetve diplomás fiatalok külföldi egyetemeken megszerzett magyarnyelv-tudásának és hungarológiai ismereteinek gyarapítása.

A pályázati felhívás az alábbi honlapon található: https://balassischolarship.kormany.hu